söndag 31 maj 2009

Summerday

Idag har jag uppvaktat mor så det fick att gå upp lite tidigare så jag skulle hinna med allt jag ville innan det var grillning. Vilket väder hon fick på sin dag! Riktigt sommarväder och det känns så himla gott att snart är det dessutom semester. Denna ljuvliga morgon påbörjades i vanlig ordning med en morgonpromenad. Därefter fylla på depåerna med en god frukost bestående av tre skivor osötat rågbröd som jag köpte på Matfestivalen, avokado, kokta ägg, keso, skinkskiva och lite kaviar samt en kopp kaffe. Lät maten sjunka något och sedan ut på en löprunda. Kändes riktigt bra! Det är så underbart att springa när miljön är så vacker, känns som man kan springa hur långt som helt nästan!
Efter löparrundan och smaskande jag på en övermogen banan och fyllde på med vätska, pratade lite med pappa om mina upplevelser sen gick jag upp mot övervåningen där samtliga sovrum finns. Mina föräldrar äter alltid frukost i sängen och läser tidningen där under helgerna. När jag sen går upp så ser jag att gardinen fortfarande är ner-rullad i deras rum och att lampan lyser. Med smygande steg tittar jag in samtidigt som jag tänker att mamma kan ju inte ligga kvar än, sen brast jag i skratt! För det var precis vad hon gjorde! Visst det var ju Mors dag så då ska hon avnjuta den på sitt sätt men som jag log och sa: jag har nu varit ute på promenad i dryga timmen, sprungit i knappa timmen, känner mig härligt svettig, pigg och ett lyckorus i mig. Och så ligger du kvar här, du känner dig lite småseg, lite ofräsch när håret står åt alla håll och nästan lite sjuk som man kan göra när man dragit sig förlänge i sängen, har jag inte rätt? så hade jag känt mig sa jag och skrattade =) Mamma skrattade också och sen var hon uppe som ett skott =)
Pricken över i:et var väl när jag nämnde att jag mötte dessutom en med rullator ute som log så mot mig när jag sprang.

Hur som helst, jag hade min planerade träning redan avklarad så nu var det bara lite inhandling som skulle göras för att sedan koppla av i solstolen till syrran med familj skulle komma på "Grill-fest". Inget styrkepass i detta sommarväder! Jag gjorde val att avstå efterätten som såg riktigt god ut med vanilj och violglass tillsammans med grillad annanas och färska öländska jordgubbar men som jag sa att de kommer äta detta fler gånger i sommar och då är det min tur också! Jag nöjde mig med en espresso och tre jordgubbar och så åkte jag tillbaka till Karlskrona innan tårtan serverades.
Här packas kycklingen som jag ska ha med mig:
En vanlig syn när jag det är dags att åka hem igen. Hela bagaget fullt. En kylbag, två matkassar, en kasse med mat/andra inköp, en klädesväska, datorväska/träningsväska och kameraväska. Två nätter...jag får nog hyra släp när jag ska hem under semester =) När jag hade cabben fick jag bara plats med hälften så då hade jag packning även i baksätet...!På tisdag påbörjar jag min tömmning och slutet på veckan börjar jag ladda igen. Krävs lite extra planering denna vecka både i kosten och i mina aktiviteter. Ska bli skoj hur detta går!
Därefter kommer jag sedan ändra lite i min träning då jag egentligen kört alldeles förlänge tungt nu utan funderar på att lägga krut på axlar, bröst, ben och triceps några veckor och låta rygg och biceps vila. Men det känns lite jobbigt för de är ju de muskelgrupper jag gillar bäst att köra....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar