lördag 12 mars 2011

Blomkåls-mos!

Åh det är så fantastiskt gott och går på nolltid att göra!
Det ända du behöver är att koka blomkål,
Använda en stavmixer,Använd valfria kryddor - använd rikligt!
That´s it! Inget annat behövs. Börja med att koka blomkålen, häll av vattnet, använd stavmixen direkt i kastrullen (om du ej använder teflon såklart) mixa försiktigt annars finns risk att det stänker, tillsätt rikligt med kryddor = Färdigt! Såååå mumsigt!

6 kommentarer:

  1. Broccoli är också gott att mosa. Brukar köra med Trocomare örtsalt eller en aning grönsaksbuljong för lite extra smak. Nästa gång ska jag prova blomkål. Tänk att det kan vara så gott med grönsaker, och dessutom mättande, kan knappast bli bättre! =)

    SvaraRadera
  2. Pernilla: Åh jag ska testa broccoli =) Egentligen kan man ju ta precis vad som helst som går att koka och så bara mixa och krydda gott. Våra kroppar och knoppar blir så glada över grönsaker eller hur? Men av socker blir jag ganska knas, fast det är väl att jag överdoserar när jag väl äter det =) hihi

    SvaraRadera
  3. Glade kocken på Östra Prins... ;-)12 mars, 2011 18:26

    Blanda Broccolin o Blomkålen e inte heller dumt.. så kan du även få lite roliga färgkombinationer på köpet, beroende på hur du blandar o gör.. ;-)
    Går även bra o ha i lite mjölk i det hela.

    SvaraRadera
  4. Glade kocken: Jag tycker det blir för löst med tillsatt vätska men smaken e som baken =)

    SvaraRadera
  5. Jag provade en kombination av broccoli och blomkål igår och jösses vad gott! Häftig färg också. Det finns folk som blir förvånade när man säger att man gillar grönsaker. På nåt sätt är det mer "normalt" om man älskar pizza och sån snabbmat. Jag blir bakis av socker, kanske inte lika illamående som av alkohol men grinig och seg dagen efter... =)))

    SvaraRadera
  6. Pernilla: Spännande och gott!Jag blir också bakis av det, sover dåligt och så är det precis som jag haft värsta partykvällen liksom. Jag får frågan om jag inte äter pizza precis som det skulle vara det bästa i världen..men det finns ju så mycket annat som är godare som är värt att prioritera. Scenen för dig nu i april?

    SvaraRadera