tisdag 17 maj 2011

Vad tror ni det blir av detta?

Flingsalt, sesamfrön, pumpakärnor, linfrö, rapsolja, majsmjöl, solroskärnor, salt, timjan och vatten?

EDIT

Ett supergott och enkelt knäckebröd! Första gången jag gjort knäckebröd och det blev en succé. Blev bjuden på detta goda härom helgen på en trevlig 30års-fest till maten.
Förslagsvis kan man förvara dem snyggt i en glasburk och funkar lika bra till morgonkaffet som till middagen eller som snacks!

2 dl majsmjöl, 1 dl solrosfrön, 0,5 dl pumpafrön, 1 dl sesamfrön, 0,5 dl linfrön, 1 tsk salt, 0,5 dl rapsolja, 2,5 dl kokande vatten, flingsalt. Blanda ihop allt. Degen blir rätt lös. Häll ut på baklplåtspapper. Platta ut degen med fingrar eller slickepott så det blir tunt. Degen fyller en plåt. Strö över flingsalt. 150 grader i en timme. Bryt i bitar. Jag la även till timjan som jag hade hemma och rosmarin passar också gott på knäckebröd.

4 kommentarer:

  1. Millan: Lite hårdare =) Kul att du gissar! :)

    SvaraRadera
  2. åhh..det vill jag testa....recept tack:)

    SvaraRadera
  3. Millan: Vad roligt! Lägger in det under dagen för nu är det dags för lite aktiviteter =)

    SvaraRadera