onsdag 13 oktober 2010

Mumsig äppeldessert!


En supergod varm äppeldessert nu när kylan börjar smyga sig på! Du behöver varken smör eller socker vilket gör den till ett väldigt bra alternativ men det bästa är att den framförallt är så god och doftar ljuvligt. Dessutom tidseffektiv, färdigt på en kvart. Detta är som vanligt inget recept utan eget expriment, testar och tager vad man haver.

Du behöver följande:
1. Valfri mängd äpplen och banan
2. Stekpanna i teflon
3. Vatten
4. Kanel
5. Kesella och vaniljprotein eller Vaniljkesella om man hellre vill det.
6. Lite frö och nötter för topping.

Börja med att klyfta äpplerna och skär bananen en gång på hälften och därefter på längden.
Stek äpplerna i teflonpannan tillsammans med kanel. När det börjar se tort ut i pannan tillsätt lite vätska, vatten.
När du stekt äpplerna några minuter lägger du i bananerna också och kanelar dem. Det ska vara rikligt med kanel. Mer vatten om det skulle behövas.
Medans detta steks blandar du kesella, vatten och vaniljprotein och blandar runt så det blir som vanlijsås, in i kylen för att gotta till sig. När äpplerna blivit lite mjuka och bananerna likaså, och du fått en konsistens du önskar, serverar du frukten på fina assister. Häll över vanlijsåsen eller vaniljkesellan (vill du ha kesellan mer såsig så blanda ut med lite mjölk) på de varma kanelfrukterna.
Toppa med dina favoritfrön och nötter för lite tuggmotstånd.
Sen är det bara att NJUUUTA!!!!!!!
Bon Apitit!

2 kommentarer:

  1. Ebba: Ljuvligt =) Så fram med pannan och äpplen och jag lovar du inte blir inte besivken! Ha en go helg!

    SvaraRadera