torsdag 25 februari 2010

Hur gör du?

för att bearbeta motgångar? Tyvärr stöter vi på motgångar gång på gång oavsett vart vi befinner oss i livet och i olika situationer. Vissa motgångar större än andra så klart.
Egentligen ska jag väl inte säga "tyvärr" för det är motgångar som stärker oss och genom dem vi bland annat samlar på oss vishet. Ju mer vi är med om ju bättre insikt får vi i livet och vi blir bättre på att hantera situationer och kan också hjäpa andra medmännsikor genom att råda eller dela samma erfarenheter.
Det vi såg som tyngre motgångar när vi var yngre är kanske inte motgångar idag, eller hur? Våra värderingar förändras med ålder och erfarenheter inte sant?
Hur bearbetar vi motgångarna? Vill du vara för dig själv? Pratar du av dig? Kör du extra tungt och aggresivt i gymmet? Tar du en promenad för att rensa tankarna och finner lösningar? Spelar du hög musik så glasen i vitrinskåpen skakar, skriver du av dig eller kanske flyr?
Oavsett hur du gör finns det inget korrekt svar utan vi alla är olika hur vi väljer att bearbeta våra motgångar. Och så klart på vilken nivå. Det är skillnad på en motgång i träningen eller om någon man känner eller sig själv är med om en olycka exempekvis. Huvudsaken är att Du vet Hur Du ska göra när den uppstår.
Hur du ska agera och finna lösningen så du strax LER igen och undrar hur du kunde ta den "lilla" motgången så hårt för när du funnit lösningen ser du motgången som Liten och inte alls så Stor som du tyckte från början. Kanske nästan lite skrattretande hur du från början kunde bli så knäckt och vad mycket energi som gick åt på att oroa sig, Men det finns alltid en lösning!
Se aldrig på problem - sök lösningen!
Titta inte med små ögon - Titta med vida ögon
Ha alltid förståelse för din omgivning för även att du inte tycker der är en stor grej kan det vara en stor grej för en annan. Vinn förtroende istället för att lägga dina egna värderingar.
Oj shit, vad djupt det blev, och det var inte alls meningen utan bara få sig en tankesällare kan vara bra ibland.
Så jag avslutar med en "Favorit i Repris" haha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar